Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Orbán Viktor beszédet mond az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadásán

2019. július 8. 12:18 - szerző: Ágoston Zoltán

Kedden Orbán Viktor is beszédet mond az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a függetlenség napja évfordulója alkalmából tartott fogadásán a Budapesti Kongresszusi Központban – írja a Magyar Nemzet. Az enyhén szólva kormányközeli lap szerint a miniszterelnöki beszédben nem lesz semmi új, Orbán Viktor nem fog érdemi bejelentést tenni, csak az amerikai-magyar kapcsolatokat méltatja majd. A hír az, hogy egyáltalán meghívták, de az sem túlságosan meglepő azután, hogy nemrég Donald Trump amerikai elnökkel találkozhatott a Fehér Házban. Állítólag kiválóan megértették egymást, kivéve talán, amikor Orbán Viktor megkérte Donald Trumpot, hogy gyakoroljon nyomást Norvégiára a civil szervezetek támogatása ügyében. 

Fotó: MTI/Balázs Attila

a keddi fogadásnak Orbán Viktoron kívül lesz még egy fénypontja, Paul Anka. a kanadai-amerikai énekes David Cornstein amerikai nagykövet kedvéért vállalt el egy fellépést, nyolc nappal a Papp László Sportaréna tartandó budapesti koncertje előtt.

Emlékeink szerint Orbán Viktort a legutóbb 2010-ben hívták meg függetlenség napi fogadásra. Akkor még Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete.