Tolvaj maffiaállamot épített, visszavezette az országot az oroszok ölelésébe – Reagált az ellenzék Orbán Viktor beszédére

2019. július 27., 14:50

Szerző:

Sorban reagáltak az ellenzéki pártok Orbán Viktor miniszterelnök 30. tusnádfürdői beszédére, ezekből szemezgettünk.

  • Ujhelyi István, MSZP: „Semmi más nem történt Tusnádfürdőn, minthogy Orbán Viktor miniszterelnök sikertelenül próbálta megindokolni, hogy miért épített ki az elmúlt években egy erőszakos, tolvaj maffiaállamot Magyarországon. A miniszterelnök zavaros ideológiai magyarázata nem tudta elfedni családja és baráti köre elképesztő meggazdagodását, a hazai egészségügy életveszélyes állapotát, az oktatási rendszer tudatos leépítését, a nemzet érdekeinek piszkos pénzekért történő kiárusítását.”
  • Gyurcsány Ferenc, DK: „A kormányfő hazudik vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy vagy keresztény vagy, vagy liberális. Mert liberálisnak lenni annyit jelent, hogy elfogadom, hogy dönthetsz életedről, szokásaidról, érzéseidről, meggyőzésedről, hitedről. A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartását. Nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját. A kormányfő évtizedes harca semmi másról nem szól, mint hogy az állandó fenyegettség érzését keltve saját, diktatórikus hatalma alá terelje a magyarokat. Szabadság vagy Orbán. Ilyen egyszerű a képlet.”
  • Jakab Péter, Jobbik: „A miniszterelnök elmúlt 9 évét tökéletesen jellemzi az, hogy szerinte az egyik kezében kőműveskanál volt, a másikban meg kard. A baj az, hogy mindkettőt a nemzet ellen fordította. A magyarokat elszigetelte Európában, és hátba is szúrta. Európában belerúgott a saját szövetségeseibe is, csak azért, hogy itthon szabadságharcost játszhasson, közben visszavezette Magyarországot az oroszok ölelésébe, ahonnan 30 éve szabadulni akartunk.”
  • Magyar Liberális Párt: „Orbán Viktor Tusványoson a régi nótát fújja. Az ország valódi problémái helyett továbbra is a migrációval, a liberalizmussal, Soros Györggyel és az Európai Unióval ijesztgeti a magyarokat. Továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja. Orbán Viktor nem beszél arról, hogy kormányának minden igyekezete ellenére tovább csökken Magyarország népessége, mert az emberek százezrével hagyják el az országot a Fidesz szabadságellenes politikája miatt. Magyarország függetlenségére és önállóságára nem Európa, hanem Orbán és politikája jelenti az igazi veszélyt.”
  • Kendernay János, LMP: „Orbán Viktor nem beszél arról, hogy hányan maradtak mélyszegénységben, nem beszél arról, hogy kik nem jutnak oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz Nem beszél arról, hogy az elmúlt néhány évben hány százezer magyar hagyta el ezt az országot, mert nem tudott Magyarországon sikeres lenni. Kvázi Orbán Viktor, Mészáros szerint ők nem az ország javát szolgálták, ezért róluk nem kell tudomást venni.”
Tusványos - Orbán Viktor előadása
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő beszédét Lakner Zoltán ebben a cikkében elemezte.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.