Orbán Viktor a magyar himnusz éneklését betiltató szlovák párt elnökével, Ján Slota volt helyettesével nézte az Eb-selejtezőt

2019. szeptember 10. 16:35 - szerző: 168 Óra

Orbán Viktor miniszterelnök a magyarellenes Ján Slota egykori helyettesével, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökével együtt nézte a hétfői Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőt - szúrta ki a 444. Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke egy arany fokost is ajándékozott a miniszterelnöknek, ezt a Facebookon is dokumentálta:

Andrej Danko 2012-ig a Ján Slota helyettese volt a szélsőjobboldali pártban, és miután az SNS másodszor is kiszorult a parlamentből, átvette az elnökséget, és visszajuttatta a pártot a törvényhozásba. Az ő pártja nyújtotta be a himnusztörvényt, melynek értelmében akár 7000 eurós bírságot is kaphatott volna az, akinek rendezvényén egy idegen ország, például Magyarország himnuszát éneklik, és nincs a helyszínen az adott ország hivatalos küldöttsége. A himnusz éneklésének büntethetőségét végül megszüntették, miután a parlament 103 szavazattal megszavazta a Híd módosító javaslatát. Andrej Danko augusztusban a szlovák parlament előtt felállított egy 30 méter magas zászlórudat, aminél fontos szempont volt neki, hogy legyen magasabb a 27 méteres budapestinél.

A 444 megjegyzi, hogy a 2:1-es vereséggel zárult meccsen Orbán Viktor mindkét oldalán plagizáló állt, ugyanis nem csak Schmitt Pál volt államfő, hanem Andrej Danko is másolta a diplomamunkája nagy részét.