Orbán nagy kampányesemény keretében átadta, azóta sem működik a Mol műgumigyára

2018. október 4., 10:37

Szerző:

A választási kampány kellős közepén maga Orbán Viktor adta át Mol és a japán JSR közös műgumigyárát Tiszaújvárosban. Hogy mennyire kampányesemény volt, azt két dolog mutatja igen érzékletesen. Az egyik, hogy a város szocialista polgármesterét meg sem hívták az ünnepségre, helyette a körzet fideszes képviselő-jelöltje mondott kampánybeszédet. A másik pedig az, hogy a gyár a mai napig nem működik, még a próbaüzem sem kezdődött meg – írja a Népszava.

A csúszás oka a beruházó és a kivitelező anyagi vitája. A generálkivitelező szerint ők azért vonultak le a helyszínről, mert a beruházó JSR-Mol nem fizette ki a szerződés szerint nekik járó ellenértéket. A JSR-Mol ugyanakkor határozottan tagadja a szerződés bárminemű megsértésének vádját. Az alvállalkozók viszont a vitából annyit érzékeltek, hogy kártyájuk egyszer csak nem tette lehetővé a bejutást a területre.

Azt persze már az átadáskor is sejteni lehetett, hogy az egész csak kampányesemény, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ugyanis akkor azt mondta „a gyárat átadjuk, a következő hónapokban beüzemeljük, jönnek a mikrohangolások, a nyáron lezajlik a tesztüzem és ősztől indul a termelés”. De még ebből sem lett semmi.

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.