Önkéntes karantént kér az ELTE a koronavírus miatt bizonyos hallgatóktól

2020. március 6., 09:04

Szerző:

Tovább szigorítja az ELTE azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket a koronavírus terjedése miatt vezettek be - derült ki abból az pénteken éjfél előtt pár perccel kiküldött levélből, amelyet az egyetem Járványügyi Operatív Koordináló Testülete küldött ki. A dolgozóknak és a hallgatóknak szóló tájékoztatást a 168 Óra is megismerte.

Ebben az áll, hogy akik akik az elmúlt 14 napban az új koronavírus járvány közösségi terjedésének helyén jártak ( Kína, Dél-Korea, Észak-Olaszország, Irán) vagy olyan hallgatókkal kerültek kapcsolatba, akik ezeken a helyeken jártak, vonuljanak önkéntes otthoni karanténba két hétig.

Egyebek mellett felszólítja azokat az oktatókat és hallgatókat, akik az ELTE TTK Biológiai és Kémiai Intézetei által a Semmelweis Egyetem gyógyszerész képzésében tartott órákon részt vettek az elmúlt 14 napban, így közvetlen kapcsolatba kerülhettek a Semmelweis Egyetem iráni hallgatóival, a következő 14 napban maradjanak távol az ELTE épületeitől/rendezvényeitől. Ezeket az órákat bizonytalan ideig felfüggesztik. Az önkéntes karanténba vonulást írásban kell bejelenteni és ez igazolt távollétnek számít. Azokat a dolgozókat pedig, akiknek egy egészségügyi intézményben kell karanténban lenniük, arra az időre táppénzben részesíti az ELTE.