Nyolcmilliárd forintot költ luxuskocsikra az Orbán-kormány, nem tévedés, a tömeges bevándorlás miatt

2018. november 5., 15:57

Szerző:

13,3 milliárd forinttal emelte meg a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) azt az eddig 45 milliárd forintos  keretet, amelyből autókat vesznek a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek vezetőinek. 

Az összegből haszonjárművekre mintegy 5,2 milliárd forintot, felső- és középkategóriás, vagyis vezetői  autókra plusz 8,1 milliárdot

költenek – vette észre a Népszava az európai közbeszerzési értesítőben. A KEF hat pontban módosított a tenderen, négynek az Orbán-kormány kedvenc beszállítója, a Porsche Hungária az egyértelmű kedvezményezettje. Az EU-s támogatásból származó plusz 13,3 milliárdot egyébként nem tervezhető körülményekkel, a többi között a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel indokolják, amelyet az Orbán-kormány  szeptemberben hosszabbított meg újra teljesen feleslegesen, a menekültügyi hisztéria fenntartása érdekében.

Fotó: MTI/EPA/Vasszil Donyev

Csak halkan jegyezzük meg, hogy Magyarországon nincs tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, rendőrségi adatok szerint 2018 november 4-ig összesen 361-en akarták illegálisan átlépni a határt. (A heti adatokat ide kattintva olvashatják el a rendőrség honlapján.)