Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A bíróság egyelőre megtiltotta, hogy kivágják a fákat a Normafán

2020. január 15. 11:40 - szerző: 168 Óra

Egyelőre nem vágják ki azt a 220 fát a Normafán, amelyek egy tervezett parkoló helyén állnak - közölte a Védegylet a Facebookon. Az egyesület korábban pert indított a Kormányhivatal határozata ellen, amelyben engedélyezte a fák kivágását a Hegyvidéki Önkormányzat által a budapesti Konkoly-Thege úton tervezett parkoló építése érdekében, de a bíróság az ügy jogerős elbírálásáig azonnali jogvédelemként megtiltotta a fák kivágását.

A 24.hu novemberben írta meg, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya 220, többségében magas kőris és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy parkolót alakítsanak ki a Natura 2000-es területen. Az önkormányzatot arra nem kötelezték, hogy pótolják a fákat.

A parkolóra az önkormányzat szerint azért van szükség, mert a Normafára látogatók gyakran a járdán, természetvédelmi területen parkolnak az autóikkal, ez pedig szabálytalan.

A Védegylet úgy tudja, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat egyeztetéseket kezdett a Fővárosi Önkormányzattal a tervek áttekintésére, esetleges átdolgozására.