Népszabadság: ismét Budapestre tart a Starbucks kávézólánc

A korábban visszavonulót fújt amerikai Starbucks a jelek szerint mégis belevág az első budapesti kávézó megnyitásába - írja a Népszabadság hétfői számában.

2009. november 30., 08:24

A lap szerint bár a cég egyelőre nem adott hivatalos nyilatkozatot az ügyben, ám árulkodó, hogy egy állásportálon már keresik az első egység vezetőjét. Korábban már szó volt a világ 49 országában 16 ezer kávézót üzemeltető amerikai társaság magyarországi terjeszkedéséről, a gazdasági válság miatt azonban a cég lemondott erről, illetve bizonytalan időre elhalasztotta.

Bár a gazdasági környezet nem javult a korábbi nyitási kísérlet óta, a Népszabadságnak egy kávéházakat üzemeltető nyilatkozó azt mondta: jelentősen csökkentek a bérleti díjak, rugalmasabbak a bérleti szerződések, és olyan helyeken is lehet szabad helyiséget találni, ahol korábban csak hosszú kivárással vagy óriási szerencsével lehetett.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.