Véget ért a nemzeti konzultáció, cserébe újabb plakátkampányt kapunk a nyakunkba

Lezárult egy újabb nemzeti konzultáció, ezt követően pedig – ahogyan a korábbiak esetében is – újabb plakátkampány is érkezett.

2024. február 5., 20:46

Szerző:

Mint ismert: a szankciókat a kitöltők 97 százaléka, az ukrán gabonát, a fegyverszállítást, a migránsgettókat és a genderpropagandát már a válaszadók 99 százaléka utasította el, legalábbis a plakátok szerint – írja a Telex. A legutóbbi nemzeti konzultáció már a tizenharmadik volt, amit a kormány indított, és ezúttal a szuverenitásvédelem volt a középpontban, dacára annak, hogy az arról szóló törvényt már a konzultáció lezárulta előtt – vagyis azelőtt, hogy megismerhették volna az emberek véleményét – benyújtották, majd meg is szavazták. A válaszok most is két opciót villantottak fel: egyetérteni a kormánnyal és minden rendben lesz, vagy Brüsszellel egyetértve elpusztítani mindent, ami valaha fontos volt számunkra – írja a lap.

Így aztán nem túl meglepő, hogy a kitöltők 99 százaléka szinte minden kérdésre a kormány álláspontjának megfelelő választ adta, de Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azért elmondta, hogy az eredmények alapján „világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett”. Ezt jelképezik az új plakátok is, amelyeken a korábbi, posztmodern kísérletekkel szemben sem emojik, sem szankcióbombák nincsenek, csak a szikár tény, hogy 99 százalék.

Ez amúgy nagyjából másfél millió embert jelent, ami a választópolgárok durván 18 százaléka – tette hozzá a lap.

Nyomkövetőt tettek egy ívre, így derült ki a turpisság

Ahogyan arról beszámoltunk, egy nyomkövetővel követtek nyomon egy nemzeti konzultációs ívet, még hozzá azért, hogy kiderüljön, pontosan hova is kerülnek ezek. A poén azonban csak ezután jött.

A Kétfarkú Kutya Párt oldalán olvasható, hogy az egyik aktivistájuk, vagyis passzivistájuk érdekes kísérletet hajtott végre az aktuális „szuverenitásvédelmi” Nemzeti Konzultációval kapcsolatban. Egy AirTag készüléket a válaszborítékba helyezett, hogy folyamosan ellenőrizze a boríték útját. Célja az volt, hogy nyomon kövesse, valójában hová kerül a közel hárommilliárd forint közpénz, amelyet a konzultációra fordítanak, és hol kerülnek feldolgozásra ezek a válaszok.

A Nemzeti Konzultáció a nyomkövető segítségével a következő helyeken tűnt fel:

  • Január 17-én még Alsóörsön pihent a levél.
  • Január 18-án délután a Magyar Posta budaörsi levélelosztó üzemében jelentkezett be. Egy hétig nem mozdult, de folyamatosan jelezte, hogy ott van.
  • Január 26-án reggel (amikor a konzultációt lezárták, a boríték még mindig ott, a postán volt). Az eredményeket viszont közzétették.
  • Ugyanezen a napon mozgásba kezdett, először egy budaörsi McDonald’s étterem környékén jelentkezett be, majd továbbhaladt a Göncz Árpád városközpont felé.
  • Végül január 26-án reggel 8:30-ra ért el a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Csata utcai telephelyére, ahol a kiértékelés zajlott. Vagy zajlik. Vagy kellett volna zajlania – olvasható a párt honlapján.

Felmerül az a kérdés az eset kapcsán, hogy a konzultáció kiértékelési folyamata teljes és időbeni volt-e, tekintettel arra, hogy egy válasz biztosan nem számított bele az eredménybe, mivel a kiértékelési folyamat közben még a postai rendszerben volt.

Mint írják:

„Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a konzultáció teljes egészében kétségbe vonható, de mindenképpen felveti annak lehetőségét, hogy más válaszok is hasonló sorsra juthattak.”

Tehát függetlenül a pártszimpátiától, a tény az, hogy a határidőn belül postára adott küldemény csak azután került a feldolgozó telephelyére, hogy már tisztában voltunk azzal, mi az eredmény.

Az összes bizonyítékot, videókat és képernyőmentéseket lehet letölteni. Az EXIF fájl tartalmazza a képekhez tartozó pontos idő- és helyadatokat. Az Apple felhasználók egyszerűen megtekinthetik ezeket az adatokat, ha az adott képet vagy videót hozzáadják az Apple galériához, majd az info gombra kattintanak. Emellett online elérhető applikációk is léteznek az EXIF adatok kinyerésére – olvasható az oldalon.

Ide kattintva letölthető az összes dokumentáció a Nemzeti Konzultáció útjáról.

(Kiemelt kép: 168.hu)

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.