Itt a nemzeti konzultáció harmadik kérdése is, az erőszakos bűnözők szabadlábra helyezéséről szól

2020. február 21., 10:50

Szerző:

„Vannak, akik azt mondják, meg kell tiltani, hogy azok hamarabb szabaduljanak, akik mások életére törtek. Vannak, akik azt mondják, hogy az erőszakos bűnözőket is büntetésük letöltése előtt ki kell engedni a börtönből” – mondja egy videóban Völner Pál igazságügyi államtitkár a kormány Facebook-oldalán.

Vagyis a jelek szerint megvan az újabb nemzeti konzultáció harmadik kérdése is,

mint arra a 24.hu felhívta a figyelmet. Völner a videóban arról is beszél, hogy „aktivista csoportok szerint csínján kell bánni a szabadságvesztéssel és az lenne jó, ha minél kevesebb ember minél kevesebb időt töltene rács mögött”, és felidézte azt a tavalyi győri kettős gyilkosságot, amelynek során egy férfi meggyilkolta 10 éves fiát és 13 éves nevelt lányát, miután néhány hónappal korábban kiszabadult a börtönből.

A nemzeti konzultáció kérdéseit témakörönként ismertetik, az első két kérdés a napokban derült ki az elítélt bűnözőknek fizetett kártérítések kapcsán, hogy

„támogatják vagy ellenzik a magyarok az ilyen kártérítési perek lehetőségét” és hogy

az ilyen kártérítési pénzeket

„az elítéltek kapják meg, vagy biztosítani kell, hogy az áldozatokhoz jusson el”.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.