Döntést hozott Tóth József polgármester: nem zárnak be nyáron a XIII. kerületi bölcsődék és óvodák

2020. április 16., 14:50

Szerző:

Dr. Tóth József angyalföldi polgármester a veszélyhelyzetre való tekintettel átruházott hatáskörben úgy döntött, az idei évben nem kerül sor a szokásos nyári óvodai és bölcsődei bezárásokra.

„A veszélyhelyzet alatt a kisgyermekes szülők jelentős része az éves szabadsága terhére oldja meg gyermekének napközbeni felügyeletét. Bízunk abban, hogy a veszélyhelyzet a nyárra megszűnik. A szülők megnyugtatására és a tervezhetőség kedvéért az idei évben a XIII. kerület óvodáiban és bölcsődéiben nem lesz nyári zárva tartás. A szülők, akik éves szabadságukat már korábban kivették, nyugodtabban és könnyebben állhatnak vissza a munkába.” - fogalmazott az önkormányzat közleménye.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.