Nem nyomoznak a belvárosi ingatlanügyben

Tüntetés a korrupció kormánya ellen címmel szervez demonstrációt Juhász Péter, az Együtt társelnöke, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem indít nyomozást a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése nyomán.

2015. február 23., 11:18

Juhász Péter december 29-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt, ugyanis a Belvárosban „feltűnően olcsóan adják el tömegével az ingatlanokat”.

A Legfőbb Ügyészség a papírokat továbbította a Fővárosi Főügyészséghez, ahol feljelentéskiegészítést rendeltek el, amire a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölték ki; onnan az NNI-hez küldték át az iratokat, ahol visszautasították a feljelentést – ismertette Juhász Péter.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kézhez kapott határozatára hivatkozva az ellenzéki politikus kijelentette: az NNI semmi mást nem tett, csak megnézte a cégek honlapjait és a nyilvánosan hozzáférhető céges adatbázisokat, illetve bekérte az önkormányzat rendeleteit.

Juhász Péter logikátlannak nevezte a határozat indoklását és azt mondta, hogy a visszautasításban „konkrétan tetten érhető hazugságok” is szerepelnek. Példaként említette, hogy miközben az önkormányzat egyik bizottságának határozata szerint is pályáztatás nélkül adtak bérbe egy ingatlant, az NNI arra hivatkozik, hogy nem történt pályáztatás nélküli bérbeadás. Hozzátette, hogy a kérdéses ingatlant pár hónap múlva dupla áron értékesítették.

Juhász Péter

a tüntetés Facebook-oldalánazt írja:

„Amikor egy hivatalos szerv ruhájába bújó ember nem végzi el a munkáját, hanem éppen azzal ellentétesen, a bűnözőket védi, az a hazája ellen vét.

Én ezt a tettet nevezem hazaárulásnak.

Üljön bárhol aki csinálja, a NAV-ban, a rendőrségen, vagy éppen az ügyészségen.

És legyen szó bármiről, belvárosi ingatlan ügyekről, Paksról, központosított földrablásról, vagy akár trafikengedélyekről.”

Az Együtt társelnöke szerint a márciusi lesz a legnagyobb korrupcióellenes tüntetés a magyar demokrácia történetében.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.