Navarcsics-minisztérium: furcsa rokoni kapcsolatok

Családi barátok a KIM-ben - Mihalovics Péter látja el ezentúl a közigazgatási és igazságügyi miniszter kabinetfőnöki feladatait, miután szeptember 30-ai hatállyal felmentették tisztségéből a tárca helyettes államtitkárát, Lánczi Tamást.

2011. október 3., 20:30

A Magyar Közlönyben megjelent miniszteri utasítás értelmében a kabinetfőnöki feladatok ellátására, valamint az Új Nemzedék Jövőjéért Program kormányzati koordinációjával kapcsolatos teendők ellátására Navracsics Tibor kinevezte Mihalovicsot október 1-től 2012. április 1-ig miniszteri biztossá - írta a

Népszava.

A Fidelitas alelnökét, fideszes országgyűlési képviselőt márciusban már miniszteri biztossá nevezte ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is. A Mihalovics és a Navracsics név korábban is szerepelt együtt. Mind a két politikus rokona szerepet játszott ugyanis a veszprémi Pannon Egyetem egyik karának dékánválasztása körül kialakult botrányban. A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Alkalmazott Nyelvészeti és Nyelvoktatási Intézetének vezetője Navracsics Judit, a miniszterelnök-helyettes testvére.

Ugyanott a Fordító és Tolmácsképző Intézet tanszékvezetője (és rektorhelyettes) Mihalovics Árpád, az új kabinetfőnök édesapja. Korábban megírtuk; a kar tavalyi dékánválasztásán Navracsics Judit is indult, ám nem ő győzött, még úgy sem, hogy a másik indulót győztesként kihozó eredményt, pontosabban az azt meghozó kari tanácsválasztást néhányan - köztük az idősebb Mihalovics - megóvták.

Egy, a nol.hu-n található komment szerint "Mihalovics rektorhelyettes kari tanácsbeli közbekiabálásaiban (!) többször említette, hogy milyen jó lesz a karnak, ha Navracsics lesz a dékán, mert kiváló fideszes kapcsolatokkal pénzhez jut majd a kar. Van rá vagy 30 tanú".