Naná, hogy Kövér nem bünteti meg a csokimajszoló Orbánt

„Nem bünteti meg a házelnök Orbán Viktor miniszterelnököt és helyettesét, Semjén Zsoltot, pedig hétfőn csokit majszoltak a parlamenti ülésteremben” – írja a Népszava.

2014. december 18., 16:17

A lap kérdésére az Országgyűlés sajtóirodája azt válaszolta, hogy nincs jogi szabályozás az ilyen esetek szankcionálására. Pedig pont Kövér László volt, aki azzal szigorította a házirendet, hogy a Parlamentben tilos enni, inni, dohányozni.

A miniszterelnök is kapott abból a csokiból, amelyet a dohányipari dolgozók adtak legutóbbi demonstrációjukon a képviselőknek. A csokik csomagolásán azoknak a demonstrálóknak a gyermekei vagy családja látható, akiknek a szakszervezet szerint veszélybe került a munkája a kormány törvénytervezete miatt.

Orbán Viktor nem tudott ellenállni a kísértésnek, és miután foggal tépte szét az egyik kislányt a csomagoláson, jóízűen falta a csokoládét, amit megosztott Semjén Zsolttal is – írja az Index.

A csokoládé hátoldalán egyébként a következő felirat volt: „Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts, kérlek, teljesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!” A törvényt egyébként megszavazták.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.