Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Nagykőrös keményen odavágott Brüsszelnek, a városi önkormányzat elítélte a Sargentini-jelentést

2018. október 2. 15:28 - szerző: 168 Óra

Nagykőrös Város Önkormányzata elítéli a Sargentini-jelentést – döntött legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete. A polgármester szerint felszólítás nélkül, önként ítélték el a dokumentumot – írja a Népszava.

A közleményben támogatásukról biztosítják a kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt „az EU bevándorláspárti, kommunista” politikusaival szemben.

– Nagykőrös Város Önkormányzata, ahogy eddig is, ezután is határozottan támogatja Magyarország érdekeit, és elítéli, megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést

– olvasható a Czira Szabolcs polgármester jegyezte előterjesztésben.

Fotó: nagykoros.hu

A határozat szerint a jelentés „a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen”, és célja, hogy „Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők” megbüntessék Magyarországot.

Az előterjesztést a teljes Fidesz-KDNP frakció megszavazta, az MSZP-s képviselő ellene voksolt, a két jobbikos tartózkodott, míg a független városatya nem nyomott gombot. A kormánypárti képviselők felszólították azokat a magyar EP-képviselőket, akik megszavazták a jelentést, hogy azonnal adják vissza mandátumukat.

– Orbán Viktor és a kormány kiállt Magyarország, a magyar emberek, a magyar családok mellett, ezért, mivel Nagykőrös az ország része, úgy döntöttünk, mi is kiállunk a kormány mellett, ugyanis elfogadhatatlannak tartjuk a Sargentini-jelentést. Nem álltunk semmilyen nyomás alatt, lelkiismereti döntést hoztunk, és sajnálatos, hogy egyeseknek az ország melletti kiállásról bármilyen hátsó szándék jut az eszébe, vagyis nem várunk semmiféle ellentételezést

– közölte a lappal Czira Szabolcs, aki 1998 és 2014 között előbb kisgazda, majd fideszes színekben parlamenti képviselőként is dolgozott.

Békés megyei közgyűlés egyébként hetekkel megelőzte a nagykőrösi önkormányzatot, ők már a szavazás után két nappal elítélték a magyar jogállamiság helyzetét elemző jelentést, amelynek az elfogadásával megnyílt az út, hogy Magyarország ellen elinduljon a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás.