Náci propagandával hirdette a család fontosságát a pécs-baranyai KDNP, végül törölték a bejegyzést

2020. január 28., 09:35

Szerző:

Míg hétfőn még a holokauszt áldozatainak emléknapján, az alkalomhoz illően posztolt Facebook-oldalára a KDNP pécs-baranyai szervezete, addig ma már náci propaganda jelent meg az oldalukon. Ugyanis – vette észre a Szabad Pécs – egy második világháborús, SS-plakátot osztottak meg, amin a következő idézet olvasható, ráadásul a jól ismert náci betűtípussal angolul:

„A férfi a család védelmezője. A nő a család szíve. A gyerekek pedig a család jövője. Férfi és nő az egység, ahogy a természet megalkotta.”

A megosztást néhány órával cikkünk megjelenése után törölte Facebook-oldaláról a helyi KDNP, de képernyőfotón megvan, hogy nézett ki:

 

A képről egyébként eltávolították az SS jelzést, ám az interneten egyszerű kereséssel fel lehet lelni az eredetit. Sőt, egy internetes boltban plakátként meg is lehet vásárolni, mint egy "viking családot" ábrázoló portrét.

A legtöbb forrás bizonyos Harald Damsleth-nek tulajdonítja:

a német származású, de norvég illusztrátor leginkább a náci propagandaplakátjairól ismert, norvég, angol és magyar nyelvű Wikipédia oldala is van.

Persze elképzelhető, hogy a helyi KDNP nem ismerte fel az eredeti képet, mindenesetre a megosztott poszt épp az alaptörvénynek a családról szóló, kritikusai szerint kirekesztő részét idézik.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.