Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Műtét közben lett rosszul egy orvos a Semmelweis Egyetem műtőjében

2019. október 17. 19:15 - szerző: 168 Óra

Műtét közben lett rosszul egy orvos hétfőn a Semmelweis Egyetem egyik műtőjében – értesült a Magyar Hang. A lap szerint a műtőkben már „csak” 26-28 fokig melegszik a levegő, de a páratartalom és a bűz elviselhetetlen, pár hete ráadásul az átmeneti megoldásnak szánt mobilklímákat is eltávolították, miközben a működésképtelen beépített szellőztető rendszerhez azóta sem nyúltak.

A magas páratartalom amellett, hogy drasztikusan növeli a fertőzésveszélyt, elviselhetetlen munkakörülményeket okoz, és árt a műtőben használatos méregdrága berendezéseknek is.

„A helyzet elviselhetetlen, a dolgozók nem jutnak oxigénhez, a levegő büdös, széndioxiddal, altatógázzal és emberi szövetek égett szagával telített. Mindez olyan páratartalommal párosul, mintha egy esőerdőben lennénk. Mindenki rosszul van, a műtős személyzet gyengélkedik, az egyik orvos több órára kidőlt” – idézi forrását a Magyar Hang.

A lap kérdéseire a Semmelweis Egyetem a megjelenésig nem reagált, de a kommunikációs osztály azóta közleményt adott ki. 

Ebben azt írják: 

„A Semmelweis Egyetem Nőgyógyászati Klinika műtőiben maximum 22- 23 fokig emelkedik a hőmérséklet. A klinika Üllői úti részlegében folyamatban van egy új klímarendszer kiépítése, a forrás rendelkezésre áll, a munkák várhatóan a jövő év elején kezdődnek. A klinika egyik orvosát valóban leváltották műtét közben, de pillanatnyi szédülése nincs összefüggésben a terem klimatizáltságával”