Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Molnár Zsolt felesége szoláriumán keresztül kapcsolatba kerülhetett a belvárosi ingatlanmutyi nyerteseivel

2019. május 16. 12:44 - szerző: 168 Óra

A budai Margit körútról nyíló Kis Rókus utca elején áll egy üzlethelyiség, a pince tulajdonosa az MSZP-s országgyűlési képviselő Molnár Zsolt. Néhány éve még felesége vállalkozása működött ott, a vállalkozásban valamennyire a szocialista politikus is részt vett. Molnárékhoz egyszer csak betársult egy cég, amely a Rogán-féle belvárosi ingatlanügyek nagy nyertese volt – írja a Magyar Narancs csütörtöki számában.

Molnárról már korábban is több hír jelent meg azzal kapcsolatban, hogy fideszesekkel is jó kapcsolatot ápol, a gyanút a tavaly decemberi MTVA-s akciója tovább erősítette.

A szocialista politikus felesége 2009-ben vágott a szoláriumbiszniszbe, cége neve Leona-Sun Kft. lett. Molnár Zsolt 2010-ben vette meg a pincét. A szalon alig termelt bevételt, de 2011-ben beszállt a vállalkozásba a Banco-Invest. 

Molnár Zsolt felesége felhatalmazta a politikust 2011-ben, hogy helyette teljes körűen eljárjon a cég ügyeiben, de a cégadatok szerint Molnár Eszter még a Banco-Invesstel közösen 2016-ig tulajdonos maradt.

Molnár Zsolt
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A lap azt írja, hogy a Banco-Investet Rogán Antal polgármestersége idején jegyezték be 2007-ben. Ezután két hónappal később már meg is vehetett kedvezményesen három önkormányzati ingatlant (Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Hercegprímás utca). 2018-ban pedig újra vásárolhattak a fideszes önkormányzattól, a Haris közben egy 138 m2-es üzlethelyiséget. A lap a Banco-Invest tulajdonosa, Banai Balázs körül egy kiterjedt céghálót talált.

A Magyar Narancs megemlíti Banai egy korábbi üzlettársát, Juhász Károlyt is, akit az MSZP-közeli táskás emberként emlegettek. Juhász a 2000-es években le is bukott kenőpénz átadása közben egy terézvárosi ingatlanügyben.

A lap azt írja, hogy Banai több, főleg ingatlanos cég közelébe került, amelyek a Borza Tibor érdekeltségébe tartozó Nemzetközi Menedzser Szolgálat Kft. (NMSZ) környékén tűntek fel. Borzáról a Heti Válasz írta azt korábban, hogy ő az egyik legnagyobb ingatlantulajdonos a fővárosban. Az üzletember állítólag Vizoviczki László környékén is feltűnt, és az ő cége lett a tulajdonosa Tasnádi Péter rózsadombi villájának a 2000-es években.

Banai nem válaszolt a Magyar Narancs érdeklődésére, Molnár viszont igen. Arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolata van a Leona-Sunnal, a politikus azt felelte, hogy 

semmilyen kapcsolata nincs és nem is volt, nem vett részt a működtetésében.

Amikor a lap arról kérdezte, hogy mióta ismeri Banait, milyen kapcsolatban van vele, Molnár azt válaszolta, hogy 

közszereplői tevékenysége során következetesen válaszol minden politikai és közélettel kapcsolatos kérdésre, azonban azokra, amelyek nem érintik a közszereplői tevékenységét, nem. Beleértve a családi, rokoni, baráti és ismeretségi kapcsolatokat. 

A Leona-Sunból Molnár felesége és a Baco-Invest 2016-ban szállt ki, az új tulajdonos pedig elköltöztette a céget. A Leona-Sunt 2017-ben törölték az aktív magyar vállalkozások sorából.