Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kásler Miklós minisztériuma nem akarja elárulni, hol és mennyi koronavírus-tesztet végeztek el

2020. április 3. 17:05 - szerző: 168 Óra

Az eddig elvégzett tesztek számáról kérdezték meg Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert szocialista képviselők, de nem jártak sikerrel, számol be a hvg.hu.

Mesterházy Attila és Szakács László azt kérdezte, 

hány mintavételre került sor.

A szám jelenleg 17 769 a kormányzati portál alapján, azonban nem tudni, hogy ez pontosan hány embert érint. Mesterházyék egyenként benyújtottak az összes magyarországi megyére és a fővárosra is a kérdést, ugyanis arról közölt területi adatokat a kormányzati tájékoztató oldal, hogy az egyes megyékben hány fertőzött van, de az elvégzett mintavételek számáról csak az összegzett adat ismert.

Kásler Miklós bizottsági meghallgatása az Országházban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A tárcavezető megbízásából Rétvári Bence államtitkár reagált, amiből például kiderült, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a koronavírus elleni védekezésre, az Operatív Törzs mindennap ülésezik, a mentők az érvényes eljárásrend szerint végzik a házi mintavétel feladatát, a vírus már bárhol jelen lehet, megfelelő mennyiségű védőfelszerelés áll rendelkezésre, és még hónapokig eltart a védekezés. Az MSZP politikusai „most sem képesek félre tenni pártpolitikai érdekeiket” az államtitkár szerint.

Vagyis egyáltalán semmi új nem derült ki.

A koronavírus elleni védekezés kapcsán nem a két MSZP-s politikus pattant le először a kormányzati központosítás faláról, ma már ugyanerről számolt be Hadházy Ákos is, aki a kórházaktól szeretett volna annyit megtudni, hogy hány koronavírusos, hány tüdőgyulladásos beteget kezelnek.