Milliókért tartanak csapatépítő tréninget az állami bankban, szeszcsempészetet is eljátszathatnak

Össze kell kovácsolni a csapatot.

2018. november 14., 13:37

Szerző:

Eredetileg 13 millió forintot szántak rá, de végül 8 millió forintért adott megbízást az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csapatépítő programok szervezésére az ESC Club Kft.-nek – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A kiírás szerint ezért a pénzért, legfeljebb hat alkalommal szervezhető olyan program, amelynek célja, hogy „a résztvevő divíziók különböző szervezeti egységeiben dolgozó kollégák ismerjék meg jobban egymást, kerüljenek közelebb egymáshoz, ismerjék meg egymás rejtett értékeit, melyek a mindennapi munka során egymás elől esetleg fedve maradnak”.

Az MFB továbbá elvárja, hogy „az egyes játékok üzenetei, a Csapatépítő Programok során szerzett tapasztalatok felhasználhatók legyenek a későbbi munkavégzés során”. Ezen felül a feladatok célja kell legyen, hogy„ fejlesszék a csoporttagok közötti bizalmat, fejlődjön a koncentráció, erősödjön a feladatvégzések során az egyéni és csoportszintű elhatározás”.

Elvárják továbbá az állami bank részéről, hogy „kerüljön felszínre az esetlegesen eltérő értékrend, a különféle konfliktus megoldási módszerek, a konszenzusra törekvés, vagy éppen a felszín alatt megbújó passzivitás”. Vagyis többen is kezdhetnek izzadni az alkalmazottak részéről.

Az ESC Club Kft. egyébként számos kültéri és beltéri csapatépítő játékot ajánl, közöttük van például a „szeszcsempészet” és a „kalandos kincsvadászat” is.