Miért játszol bodyguardot, Tónikám? - Tordai Bence közvetítése a parlamenti lázadásról elvitte a napot

2018. december 12., 11:50

Szerző: Herczeg Szonja

Úgy látszik, az ellenzéknél is betelt végre a pohár, az Országgyűlésben hatalmas a botrány, papírfecnik, füttyök repkednek több mint egy órája.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője az ülés kezdete óta, élőben közvetíti Facebookon, ahogyan az ellenzék megpróbálja megakadályozni a rabszolgatörvényként elhíresült, Munka törvénykönyvének módosítását. Közvetítését 11 óra 50 perckor már több mint 16 ezren nézték élőben.

Tordai Bence Orbán Viktor, Rogán Antal és Kövér László arcába is többször belemászott a kamerájával, szó szerint, és nem engedte őket, folyamatosan tette fel a számukra kínosabbnál kínosabb és - megválaszolatlanul maradó -kérdéseket, valamint felhívta a figyelmüket, hogy csalás zajlik, és társtettesek a magyarság elleni bűncselekményekben.

Egy ponton Kocsis Máté Orbán Viktor mellé állt, mintha védené, majd megjelentek a miniszterelnök testőrei is. Tordai Bencét ez nem zavarta, tovább kérdezett, folytatta a közvetítést, még akkor is, amikor Rogán Antal is beállt Orbán Viktor mellé, akinek csak annyit tudott mondani, „Miért játszol bádigárdot, Tónikám?”

A párbeszédes politikus csalásról és jogszabálysértésről, ész nélkül szavazó fideszes droidokról beszélve próbálja szóra bírni a kormánytagokat.

A fideszes képviselők törvényellenesen, jegyző nélkül, mégis nekiláttak a szavazásnak, ráadásul az is kiderült, hogy kártya nélkül szavaznak, ami név szerinti gépi szavazás esetében teljesen szabálytalan. Semmi nem érvényes, amit így fogadnak el 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.