Mészáros Lőrinc is ráérzett az igényekre, csak úgy ontja a kézfertőlenítéshez szükséges alkoholt a Viresol nevű cége

2020. április 4., 09:00

Szerző:

Előrehozott szállodai fejlesztésekkel, a járvány miatt megváltozott piaci igényeket kielégítő termékek gyártásával, működésének optimalizálásával reagál a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetre a Mészátos Lőrinc-féle  Opus Global Nyrt. – mondta el a tőzsdei társaság vezérigazgatója, Gál Miklós beszélt a Trend FM-nek.

A járványhelyzet negatív hatásait legelsőként a turisztikai ágazat szenvedte el, így az Opus Globalhoz tartozó Hunguest Hotels Zrt.-nél is gyakorlatilag megszűnt az árbevétel - mondta a vezérigazgató.

 

A tőzsdei cég vezetője megerősítette: ebből a nehéz helyzetből igyekeznek kihozni a maximumot, ezért előrehozzák 14 szállodájuk korábban is tervezett felújítását. A koronavírus-helyzet miatt bezárt szálláshelyeket így nem részleges nyitvatartás mellett, hanem teljes zár alatt tudják megújítani.

Fotó: Echo TV

A vezérigazgatót kérdezték a vállalatcsoport más divíziójához tartozó cégekről is. Gál Miklós szerint az építőipari és az élelmiszeripari cégeket kevésbé érintették a járvány gazdasági hatásai. Noha az alapanyagok beszerzése nehézkesebbé vált, a rugalmas reagálásnak köszönhetően a termelés folyamatos - mondta. Sőt, az élelmiszeripari divízióhoz tartozó KALL Ingredients Kft.-nél és

A Viresol Kft.-nél fokozták a kézfertőtlenítő alapanyagául szolgáló alkohol gyártását, amivel a hazai megnövekedett piaci igényeket igyekeznek kiszolgálni

– írta az MTI.

A Viresol az állam által azóta visszavásárolt Mátrai Erőmű mellett működve és azzal egyidejűleg tavaly nyáron a gyanú szerint irgalmatlan mennyiségű szennyezőanyagot engedett a Tarna és a Bene patakba. A Mátrai Erőművet az év elején meg is bírságolták a vízszennyezésért, de arra azóta sincs hivatalos válasz, hogy a Viresol is részt vett-e a környzetkárosításban, a katasztrófavédelem ugyanis nem árulta el. 

Egyelőre nem tudjuk azt sem, hogy az állam mire jutott azzal a vizsgálattal, amelyből kiderülne, hogy a zugfőzdékből elkobzott pálinka is alkalmas-e kézfertőtlenítő-alapanyagnak.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.