„Mészáros Lőrinc vagyonának tizedéből meg lehetne menteni mindenkit, aki a fagyhalál áldozata lesz ezen a télen”

2018. december 29., 17:48

Szerző:

Rendkívüli vagyonadó kivetését követeli Mészáros Lőrinc vagyonára az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006. Közleményük emlékeztet arra: a független médiában megjelent a hír, miszerint már Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar vállalkozó. Az Orbán Viktor barátjaként ismert gázszerelő idén megháromszorozta vagyonát, ami így már 300 milliárd forintot is meghaladja.

Eközben Magyarországon csaknem egy millió fogyasztó nem tudja rendszeresen fizetni a közüzemi számláit, vagyis nem tudja megfelelően fűteni a lakását – emlékeztetnek.

Ezeknek a családoknak néhány tízezer forintos támogatás is sokat jelentene, vagyis Mészáros Lőrinc vagyonának tizedéből meg lehetne menten mindenkit, aki a fagyhalál áldozata lesz ezen a télen is. „Szó szerint emberek százainak életét lehetne megmenteni, de a kormánynak fontosabb a fociklubok – köztük éppen Mészárosé – támogatása és az oligarchák vagyonosodása” – írták, kifejtve: az Európai Baloldal rendkívüli vagyonadót vetne ki a leggazdagabb vállalkozók vagyonára, amelyből gyorsan megoldható lenne a legszegényebb társadalmi csoportok támogatása.

„Természetesen hosszú távon a cél, hogy az Európai Ügyészség és egy leendő hazai Korrupcióellenes Civil Hálózat gátolja és számolja fel a korrupciót, és egy valóban szegénypárti és baloldali kormány vizsgálja felül és rendezze az elmúlt 28 év igazságtalan privatizációinak és visszaéléseinek vagyoni anomáliáit” – folytatták. Ennek ugyanakkor első lépése, hogy az Európai Baloldal politikusai minél nagyobb erőt képviseljenek a jövő évi választások után az Európai Parlamentben, „ahonnan segíthetjük a hazai korrupció megfékezését és a tekintélyuralmi Fidesz-rezsim felszámolását” – írta az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.