Mészáros Lőrincet nem érdekli, hogy Áder János mit ígért a világnak, törzstőkét emel a Mátrai Erőműben

2019. október 16., 12:58

Szerző:

Az Opus Global Nyrt. a közvetett tulajdonában álló Mátrai Erőmű Zrt., mint a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. egyszemélyes tulajdonosának tulajdonosi jogokat gyakorló testülete kedden a kft. törzstőkéjének emeléséről döntött 250 millió forinttal 500 millió forintra – jelentette be az Opus Global szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A tőkeemelés célja, hogy a kft. bővíteni tudja tevékenységét, és belépjen a bányák segédgépekkel történő kiszolgálásába a szükséges földmunkagépek egy részének megvásárlásával.

Az emelést az egyszemélyes tulajdonos Mátrai Erőmű Zrt. teljesíti október 31-ig.

Mindez egyébként azt jelenti, hogy Mészáros Lőrincet vajmi kevéssé érdekli Áder János váratlan ígérete, amely szerint Magyarország 2030-ig megtízszerezi naperőművi kapacitását, befejezi a szén energetika hasznosítását és bővíti atomerőművi termelését. A köztársasági elnök 2019. szeptember 23-án, az ENSZ nemzetközi klímakonferenciáján beszélt erről. 

Mészáros Lőrinccel Kollégáinknak kedden véletlenül sikerült összefutniuk Mészáros Lőrinccel, aki a Mátrai Erőmű sorsát firtató kérdésünkre, csak mosolyogva beszállt egy rá várakozó Mercedesbe egy zártkörű rendezvény után.