Mészáros Lőrinc a becsült árnál félmilliárd forinttal többért építhet földrengésálló központot Pakson

2018. október 10., 07:06

Szerző:

A becsült árnál félmilliárd forinttal többért,

3,14 milliárd forint helyett 3,653 milliárd forintért

vállalta a Mészáros Lőrinc cégbirodalmának a zászlóshajóját, a Mészáros és Mészáros Kft.-t a soraiban tudó konzorcium a megbízást tartalék vezetési pont megépítésére az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek - derül ki a Napi cikkéből. Ez a tartalék vezetési pont egy kétszintes, földrengésálló épületet jelent, egy föld feletti szinttel, ahol operatív beavatkozási központot alakítanak ki, és egy föld alattival a veszélyhelyzet kezelésére.

A konzorciumban benne van Tiborcz István üzlettársának, Paár Attilának a cége, a West Hungária Bau Kft. is. Paár Attila volt az, aki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) célkeresztjébe került Elios Zrt.-ből annak idején kivásárolta Tiborcz István érdekeltségét.

Mészáros Lőrinc kedden egyébként összesen 6 milliárd 283 millió forint értékben nyert közbeszerzést konzorciumban, a Mészáros és Mészáros Kft. ugyanis az EuroAszfalt Kft.-vel karöltve megkapta a megbízást  Detk, Ludas és Nagyút község szennyvíztisztító telepének, valamint csatornahálózatának a fejlesztésére is. Ezt a munkát 2 milliárd 650 millió forintért végzik el.