Angela Merkel helikopteren jön, Orbán Viktor ezzel a menüvel fogadja Sopronban

2019. augusztus 19., 08:26

Szerző:

Kiemelt biztonsági intézkedésekkel várják ma Sopronban Angela Merkel német kancellárt, aki az 1989-es Páneurópai Piknik, az ideiglenes határnyitás harmincadik évfordulója alkalmából látogat az osztrák határnál levő városba.

A német kancellár helikopterrel fog érkezni, az útba eső csatornafedőket lehegesztették, a delegációk útvonalát pedig lezárják a forgalom elől. Angela Merkel Orbán Viktor miniszterelnökkel fog ebédelni a soproni városházán, a Blikk információi szerint

  • kecskesajtos salátával indítanak előétel gyanánt, majd
  • sárgadinnye-krémleves következik,
  • a főétel fogas lesz, végül
  • Rákóczi-túróst kapnak.

A lap úgy tudja, hogy a német kancellárt komoly orvosi stáb kíséri majd, mert az elmúlt hónapokban többször is ijesztő remegés rázta meg, amikor állnia kellett protokolleseményeken, és bár a hivatalos közlemények szerint teljesen egészséges, azért a szokottnál is jobban odafigyelnek rá.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.