Megtiltották a nagycsécsi gyilkosságok helyszínére tervezett demonstrációt

Megtiltotta a rendőrség a Borsod megyei Nagycsécsre, vasárnapra tervezett demonstráció megtartását - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság közleményében pénteken az MTI-t.

2008. november 7., 19:31

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevében vasárnap estére Nagycsécsre bejelentett rendezvény megtartását a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező tiszaújvárosi rendőrkapitányság vezetője - a gyülekezési jogról szóló törvényben foglaltak alapján - megtiltotta. A tiltás indoka az, hogy a vasárnap esti időpontra - a hét elején történt emberölés helyszínére - már korábban bejelentettek egy gyertyás virrasztást, ezért még egy esemény megtartása nem lehetséges, hiszen "a közlekedés más útvonalon nem biztosítható" - áll a tájékoztatóban.

A közlemény kiadását megelőzően a rendőrség a megtiltó határozatban foglaltakat hivatalosan, telefonon közölte a demonstrációt bejelentő budapesti férfivel.

Hétfőre virradóra a Borsod megyei Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban két roma ember, egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő meghalt. A rendőrség a tettes kilétéről és az ügy indítékairól egyelőre érdemben nem nyilatkozott. A nyomravezetőnek tízmillió forintos jutalmat ajánlott fel az országos rendőrfőkapitány.

16:28

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

12:55

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.