Megszólalt Welsz élettársa

Mintegy másfél hónappal Welsz Tamás halála után élettársa, Horthy Andrea „elunva a minden alapot nélkülöző híreszteléseket”, levélben tudatta a HVG.hu-val, mit gondol az ügyről. Cáfolta azt is, hogy kisemmizheti vagyonából párja kislányát.

2014. május 7., 11:44

„Kezd egy kicsit elharapózni a rémhírkeltés a sajtóban. Nagyon nem akartam belemenni egy nyilvános adok-kapokba, de nem nagyon hagynak más lehetőséget, bár a születőfélben lévő könyv érdekeit nem ez szolgálja” – ezt írta a HVG.hu-nak küldött levelében Welsz Tamás barátnője, Horthy Andrea, felfedve, hogy hamarosan teljes részletességgel a nyilvánosság elé tárja, miként élt mintegy másfél hónapja meghalt párja.

Welsz Tamás a Simon Gábor-ügy érintettje volt: az adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsított volt szocialista politikusnak állítólag ő szerezte azt a Bissau-guineai útlevelet, amellyel a MagNet Bank Andrássy úti fiókjában számlát nyitottak, és elhelyeztek rajta 75 millió forintot. A HVG.hu ezzel szemben már korábban arról értesült, hogy a vállalkozónál nem találták meg az útlevelet, és az ügyészség sem tudta bemutatni a kérdéses úti okmányt, mert, mint ahogy Simon védője, Nagy István elmondta, nem volt ilyen.

Welsz Tamás És Horthy Andrea üzleti vitában állt a nő volt férjével és annak üzlettársával. Emiatt lettek mindketten csalással és közokirat-hamisítással meggyanúsítva Panamában, illetve adtak ki ellenük Interpol-körözést – írtuk meg korábban.

Welsz Tamás a nála lévő iratok átadása után lett rosszul az őt szállító rendőrautóban, majd elhunyt. Halálának körülményei máig tisztázatlanok, az is, hogy afrikai méreggel lett-e öngyilkos, és hogy mi motiválhatta tettét. Horthy Andrea cáfolta, hogy afrikai méregből tartott volna otthon magának és élettársának egy adaggal, és hogy magánéleti vagy anyagi gondok miatt vetett volna véget a párja az életének.

A nő felháborodott azon is, hogy ő ki akarná semmizni Welsz Tamás lányát. „Az ex a váláskor – 2009-ben – 70 millió forint értékben kapott végkielégítést” – írta a szerkesztőségünknek megküldött levelében. „Ebből az összegből 45 millió volt csak a ház, amit utána még fel is kellett újítanunk neki. Mellé kapott egy csinos új Mercedest és 15 milliónyi készpénzt. Az Adrián horgonyzó Azimut jachtot adtuk el, hogy tisztességesen ki legyen fizetve.”

Welsz Tamás rendesen fizette a gyermektartást is. Az élettárs szerint ez havi fix százezer forint volt úgy, hogy a kislány minden hónapban két hetet töltött náluk. Emellett a gyerek ruháit és különóráit is ők fizették. Hozzátette: párja halála után a gyermeket illeti meg az összes érdi ingatlan, rengeteg ingóság és a két Logodi utcai lakás ráeső része. „Az ingóságok nagy részét – a hagyatéki eljárást meg sem várva, abszolút törvénytelenül – elkezdték a hozzátartozók kiárulni. Beleértve a sajtóban is megjelent Simon Gábor-féle Alteát is.” Mindezt azért is hangsúlyozta az asszony, mert április végén a Blikkben megjelent, hogy a vagyon egy offshore cég révén az élettárs kezében van, így Welsz lányát kisemmizhetik az örökségből.