Megszólalt Farkas Flórián, szerinte fércmunka a Sargentini-jelentés

2018. szeptember 26. 13:10 - szerző: 168 Óra

Kifejezetten veszélyezteti a magyarországi cigányság felzárkózását a Sargentini-jelentés - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke.

A fideszes parlamenti képviselő szerint a dokumentumot csalással fogadták el és hamis állítsokat tartalmaz. Nehezményezte, hogy Sargentiniék nem kérdezték meg a Lungo Dromot, mint a hazai cigányság képviseletét ellátó legnagyobb szervezetet.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Farkas szerint a magyar miniszterelnök és kabinetje végezte eddig a legtöbbet a magyarországi gyermekéhezés felszámolása és a szegények iskoláztatása, oktatása érdekében és 2010 óta csaknem háromszorosára emelkedett a nemzetiségekre fordított támogatások összege.

Farkas Flórián a kormány erényeit hosszasan sorolva úgy véli, hogy „mindez egyértelműen mutatja, hogy a Sargentini-féle fércmunka korántsem ad valós képet a magyar valóságról, ellenkezőleg, súlyos csúsztatásokkal, sőt hazugságokkal próbálja megbélyegezni a nemzeti szuverenitás mellett kiálló, ám a migrációt határozottan elutasító Magyarországot.”