Mégsem költözik a Természettudományi Múzeum

Egyelőre nem költözik a Természettudományi Múzeum az Orczy-park melletti épületből Debrecenbe – erre lehet következtetni a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményéből. 

2023. február 28., 19:15

Szerző:

A geopolitikai eseményekre, valamint az energiaválság okozta költségnövekedésre válaszul a kormány a még kivitelezés alatt nem lévő állami beruházásokat felülvizsgálja, halasztja – tájékoztatta az Indexet a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Mint hozzátették: a tárca számára kiemelten fontos annak unikális szakmai programja, valamint a gyűjtemény szakszerű tárolása és kezelése. 

A lap mindebből arra következtet, hogy a múzeum – egyelőre – marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett.

(Kiemelt képünk: A Magyar Természettudományi Múzeum épülete a főváros VIII. kerületében, a Ludovika téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.