Meglepetés: Gajdics Ottót leváltják, Ballai Attila lesz a legújabb Magyar Nemzet főszerkesztője

2019. február 5., 13:27

Szerző:

Ballai Attila lesz Magyar Időkből Magyar Nemzetté változó kormánylap főszerkesztője – értesült az Azonnali.

A lap, szimbolikus módon pontosan négy évvel a G-nap, azaz Simicska Lajos és Orbán Viktor nyílt összeveszése után, szerdán indul újra. 

Ballai Attila eddig a Mediaworks sportüzletág-igazgatójaként tevékenykedett. A cég honlapján található önéletrajza szerint a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után azonnal az újságírói pályára lépett, dolgozott az Esti Hírlapnál, a Pesti Hírlapnál, a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél, majd a Magyar Időknél. Az 1990-es évtizedben a Ferencvárosi Torna Club, 2000-től a Magyar Kézilabda Szövetség sajtófőnöke, az utóbbi másfél évben pedig kommunikációs igazgatója volt.

Ballai Attila
Fotó: Youtube

Ballai  a Magyar Nemzet sportrovatának vezetőjeként a teljes rovattal együtt állt fel a G-nap után, hogy átmenjen a Liszkay Gábor által megvásárolt Napi Gazdasághoz. 2004-ben a Népszavát hagyta ott a teljes sportrovattal Liszkay hívására, akkor a Magyar Nemzetért. 

Ballai a Magyar Idők/Nemzet munkatársainak kedd délben tartott értekezleten arról beszélt, hogy emelkedett, színvonalas Magyar Nemzetet akar csinálni, olyat, amilyen a lap régen volt. (Azt nem mondta, hogy milyen régen.)

Gajdics Ottó eddigi főszerkesztő sorsáról egyelőre nem tudunk többet.