Megint roma fiataloknak tagadták meg a belépést egy pesti szórakozóhelyre

2018. április 29., 12:29

Szerző:

Még januárban írtunk arról, hogy Kiss Márió, az Együtt-Közösen Fiatalok Lendületben Egyesület vezetője barátaival akart szórakozni Budapesten. Négyen voltak, két hölgy és két férfi, amikor megérkeztek a diszkóba, ahol azonban a bejáratban falakba ütköztek.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

– Elénk állt a biztonsági őr és közölte, hogy nem mehetünk be – kezdi a történetét Márió, aki ezután feltette a nyilvánvaló kérdést, hogy mégis miért nem? – A férfi azt felelte, hogy a házirend alapján ő ítélheti meg, hogy kit enged be és kit nem. Más magyarázatot nem adott arra, miért nem mehetünk be szórakozni. Láttuk, hogy közben mások bemehettek.

Márió és társasága elkezdte videóra venni a történteket, de a biztonsági őr mikor ezt meglátta odament, ellökte a férfi kezét, megpróbálta kiverni belőle telefont. Nem akartak gondot, látták, hogy az őr kezd agresszívvá válni, így elmentek.

Ezúttal a Parno Graszt roma zenekar volt soron, legalábbis ez derül ki az Index cikkéből. Eszerint a Parno Graszt pénteken még teltházas koncertet adott az óbudai Kobuci Kertben, de a szabolcsi banda több zenésze még szombaton is Budapesten maradt, és szerettek volna elmenni szórakozni. Hiába. A Nyugati téren lévő Remix Disco biztonsági őrei nem engedték be a hatfős társaságot.

A társaságnak a biztonsági őr azt mondta, hogy kamerarendszer van a bejáratban, és leszóltak neki rádión, hogy ne engedje be őket. Bár nem mondták a zenészek szemébe, a zenekar menedzserei szerint nagyon valószínű, hogy azért nem engedték be őket, mert roma származásúak.

A Parno Graszt nem mellesleg Magyarországon és nemzetközi szinten is elismert zenekar, amely idén második helyezést ért el a Highlight of Hungary versenyben.

Ahogy mi is, úgy az Index is kereste a szórakozóhelyet, hogy magyarázzák meg a történteket. Mi január óta nem kaptunk választ.