Felgyulladt és megégett egy beteg a debreceni kórházban, a rendőrség nyomoz

2020. január 15., 18:28

Szerző:

Égési sérüléseket szenvedett egy beteg a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályán – értesült a Cívishír. Úgy tudják, a beteg haja, hálóinge és ágyneműje lángra lobbant, a tüzet zuhannyal oltották el.

Az esettel kapcsolatban a Debreceni Egyetem sajtóirodája azt közölte, folyamatban lévő rendőrségi eljárásról nem nyilatkozhatnak. A megyei rendőr-főkapitányság a portálnak megerősítette a tüzeset tényét, ami még január 13-án, hétfőn történt, de csak annyit mondtak, hogy közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

Bár hivatalosan nem tudni, hogyan keletkezett a tűz – akár elektromos zárlat miatt –, a Cívishír úgy tudja, 

maguk az ápolók adhattak tüzet a dohányos betegeknek. A portál szerint a megégett nőt egy debreceni klinikán ápolják, sérülése komolyabb ellátást igényel.

A kórház házirendjében az olvasható, dohányozni a felnőtt pszichiátriai osztályon elhelyezett betegeknek csak a kijelölt, zárt helyen szabad. Elvileg elképzelhetetlen, hogy egy pszichiátriai kezelés alatt álló páciensnél tűzgyújtásra alkalmas eszköz (gyufa, öngyújtó) legyen.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.