Megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt! – ordította a rendőröknek az agresszív férj, akire fegyvert kellett fogni, hogy eldobja a kapát

2018. szeptember 24., 10:30

Szerző:

A miskolci rendőrkapitányság három rendőre jelent meg Sajóládon a vádlott feleségének segélykérésére tavaly augusztusban. A nő férje agresszív viselkedése miatt kislányával együtt el akarta hagyni közös lakásukat, ehhez kért rendőri intézkedést. A nő és a gyermeke a rendőrök kíséretében összecsomagolt, miközben a férj anyja azzal fenyegette meg a rendőröket, hogy

„meg fognak dögleni, fel fogja őket jelenteni”.

Időközben a férj is a helyszínre érkezett, és a rendőrök jelenlétében is agresszívan viselkedett a feleségével, ezért a rendőrök az asszonyt és a gyermeket a szolgálati gépjárműbe ültették. A férfi többször megkísérelte kinyitni a rendőrautó ajtaját, ebben két rendőr testi kényszerrel akadályozta meg. A férfi üvöltözve, trágár szavakkal a rendőröket fenyegetve próbált a rendőrségi autóhoz közel kerülni, ebből a célból az egyik rendőrt mindkét kezével lefogta, aki viszont eltolta magától.

A férfi nem tett eleget a rendőri felszólításoknak, és egy nagyméretű követ vett fel a földről, azzal a rendőrök irányába dobó mozdulatokat tett, ezért a rendőrök a gépjármű takarásába húzódtak.

A férfi ezután a földre dobta a követ, majd a lakásból előhozott egy kapát, és azzal hadonászva kiabált a rendőrök felé, hogy „megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt”.

A férfi ezután a felemelt kapával az egyik rendőr felé indult, aki a támadót csak úgy tudta megállítani, hogy többszöri felszólítást követően a maroklőfegyverét elővette, készenléti állapotba helyezte, és ráfogta a férfira, aki szitkozódva eldobta a kapát és elmenekült.

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló 28 férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést, míg 49 éves  anyjával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott – írja az Ügyészség.