Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Még 775 milliót költhetnek el az adófizetők a dunaújvárosi stadionra, melynek felújításán már Tiborcz István cége is kaszált

2018. május 18. 17:13 - szerző: 168 Óra

Új fejépületet kap a dunaújvárosi stadion, javítják a környék közlekedését, a tűzoltóknak pedig felvonulási utat építenek. Ezért újabb 775 millió forintot költenek el az adófizetők a stadionra – írja a Hír Tv.

A beruházásra kiírt közbeszerzési eljárást az a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. nyerte egy másik céggel közösen. Ez a vállalkozás a stadionépítések egyik nagy nyertese. 

A fejlesztés elő ütemére korábban már 170 millió forintot költöttek, akkor a pályafűtést is kialakították. Ezután, 2014-ben kiderült, hogy a stadion felújítására egy kormánydöntés értelmében bruttó 600 millió forint áll rendelkezésre. Az összeg egy jelentős részét fordították a televíziós közvetítéshez szükséges villanyvilágítás kiépítésére, egyetlen érvényes és eredményes közbeszerzési pályázat érkezett: az Elios Zrt. és a Roneko Kft. alkotta Duna2014 Konzorcium 190 millió forintot kaszált a munkával. Az Elios, mint közismert, Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az egykori érdekeltsége.

A stadiont egy NB3-as csapat használja.