Fejlődési pályán a MÁV, egy órát is késhetnek ma a pécsi vonatok

2019. szeptember 29., 10:44

Szerző:

„Vasárnap reggel fél 9-kor Sárosd állomáson és a Sárosd-Nagylók szakaszon meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a pécsi vonalon 30-60 perccel megnő a vonatok menetideje"

– közölte a MÁV, az utasok türelmét kérve a helyreállításig. A Vonatinfó szerint a Keletiből 7:35-kor elindult Zengő IC 9:04-kor már 23 perces késésnél tartott, és még nem járt Sárbogárdnál. A Pusztaszabolcs-Dombóvár között, ugyanezen a vonalon közlekedő személyvonat 42 perces késésnél járt Sárbogárd előtt – írja a Pécsi Stop.

Történik ez a csúfság annak ellenére, hogy Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára júliusban, az ünnepélyes vasutas tisztavatón kerek perec megmondta: A MÁV 2010 óta fejlődési pályán van, a végrehajtott fejlesztések bizonyítják, hogy a vállalatcsoport jó úton jár,

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.