„Mátol fogva Magyarország felkent királya Orbán Viktor” – Ez volt a kétfarkúak békemenete

2018. március 15., 14:15

Szerző:

A déli indulásra hozzávetőlegesen ezer ember gyűlt össze a Magyar Kétfarkú Kutya Párt békemenetére az Oktogonon. A kétfarkúak a Bayer Zsolt-féle békemenet nyomán hirdették meg a saját felvonulásukat. A 4-6-os villamos már fél 12 körül tele volt felvonulókkal. A megjelenteknek fehér lufikat és matricákat osztogattak, kedvencünk pedig az „Egyfarkú, egyszokású ország esendő” és a „Rénszarvast a Hortobágyra!” feliratú transzparens lett. Az Andrássy utat lezárták, a hangszórókból szólt Papp Réka Kinga Nem stróman az édesanyámja és a Sickratman-féle Paks II. Többször lejátszották a Pink Floydtól a The Wallt és kapott egy fricskát a Fidesz is, a régi kampánydalával, a Roxette-től a Listen To Your Hearttal.

Fotó: Herczeg Szonja

A szervezők egyébként mindenkit várnak augusztus 20-án a felcsúti űrkikötő-építésre is. Természetesen a tavaly augusztusira, a tömeget pedig így köszöntötték: „Szükség van erre a békemenetre, a béke nem minőségi, mennyiségi kérdés. Erre jött rá az elnök úr! Mi lehet jobb egy békemenetnél? Két békemenet! ”Az Oktogonról az Erzsébet térre vonul a tömeg.

Fotó: Herczeg Szonja

Az idézett Kovács Gergő MKKP-elnök a nyitóbeszédében köszöntött mindenkit a békemeneten, ezen és a másikon is. „Még van oktatás, még nem romboltak le minden kórházat és még mindig tartunk választásokat” – emlékeztetett felháborodva az elmúlt nyolc év sikersorozatára, utána pedig Kósa Lajos  (egy fiatal srác személyében) szólalt fel: „Kimondom: Soros György és bérencei az ENSZ, az IMF, az OLAF, az UNICEF, az EU, az összes világszervezet, kivéve a CÖF-öt, el akarjak venni a rendszerváltás kapta jogunkat, és mindazt, amit az orosz elnök úr biztosított a számunkra. A migránsok elveszik a fiatalok elől az összes iPhone-t, ezzel lázadást szítva az iStore-ok előtt és az egész országban. De szőlőink borát nem isszák,mert azt a migráns vallás nem engedi! Testvérek vagyunk mindannyian, nekem a vejem is a testvérem! A Puskás Stadion boltozatait is képes karral fenntartani a rendszer! Ne menj el szavazni, győzni fogunk! Hajdan szent királyaink véres kardokat hordtak végig az országban, én konzultációs kérdőívet küldök ezzel hívok harcba mindenkit” – vázolta a vidám apokalipszist. 

Fotó: Herczeg Szonja

Ezután „Bencsik Zsolt” azzal nyitott: Rövid leszek, mint idén a pártlistás szavazólapok. „Azt hittük soha többé nem kúrjak fel agyunkat, hanem a szeretet marad. De össze kellett gyűlnünk nekünk, 1848 valódi örököseinek. Magyarország az első, holtversenyben Magyarország miniszterelnökével. (...) Ahogy régi barátom, Semjén Zsolt mondta, a kevesebb néha több. Kivéve, ha madárról, szarvasról, békemenetről van szó. Mondjuk együtt: nekünk király kell! És hogy ki legyen? Kell -e mondanom? Akkor mondom! „Mától fogva Magyarország felkent királya Dr. Orbán Viktor!”

Fotó: Herczeg Szonja

Ezzel a felkiáltással el is indult a kétfarkúak békemenete. Lassan araszol a tömeg, hol esik az eső, hol eláll. Sok fiatal, de nagyon sok idős is van a tömegben. Többen kutyával érkeztek. Egyre többen csatlakoznak, a tömeg eleje már túljutott a Király utcán, amikor az Oktogonon még állt a sor. Ez több ezer felvonulót jelent.

Fotó: Herczeg Szonja

Egykor aztán újra elkezdett esni az eső, a körúti sörözők villámgyorsan megteltek, kígyózó sorok állnak előttük. 

 

Fotó: Herczeg Szonja

A menet elején állók fél kettő előtt már táncolni kezdtek. „Éljen a kormány, éljen a haza! Le az oktatással!” – kiáltották néhányan. „Éljen a légellenállás" – üvöltötte valaki.

Fotó: Herczeg Szonja

A tömeg negyed órán át állt néhány beszéd miatt. Valaki helikopterezni kezdett Rogán Antal és Semjén Zsolt emlékezetes alakítására utalva.

Fotó: Herczeg Szonja

A felvonulók végül negyed háromkor érkeztek meg az Erzsébet térre az Orbán Viktort méltató „Éljen a király!” kiáltásokkal, amely abszolúte logikusan hangzott, ha már a miniszterelnököt megválasztották uralkodónak az Oktogonon. „Nem kell választás! Nem, kétszer is nem, kétharmadszor is nem! Egyeduralmat!” – skandáljak néhányan. Ma le fogunk számolni a demokráciával! – mondja első felszólalóként Ország Tibor. A következő beszéd Váradi Zoltáné, aki Egerben visszalép a Fidesz javára. - Újra az utcán kell vonuljunk, de nem baj, addig sincs tele migránssal, csak szép magyar emberekkel és Bayer Zsolttal – kajánkodik.

Fotó: Herczeg Szonja

Szakad az eső, de tele van a tér. A fröccsterasz tetején is állnak. – Mi annak akarjuk adni a közpénzt, akinek szép a pufidzsekije. Aki beteg, ne kórházba járjon, hanem nézzen Echo TV-t! Értelmiségi Magyarország nem ország, közmunkás Magyarország mennyország! Olyan országot akarunk, ahol mindenki annyit ér amennyije van! Tudjátok, ma nem csak mi vonulunk. Van egy másik békemenet, amelyik viccet akar csinálni a mi szent kezdeményezésünkből! – jönnek egymás után a fricskák. Következő programpontként pedig hadat üzentek az ENSZ-nek. Tavaly úgyis győztünk az EU ellen.

Fotó: Herczeg Szonja

És még csak ezután következett a sztárvendég, Mátyás király, akinek a fellépése előtt szóltak, hogy természetesen mindenkinek, aki eljött,  jár az ötezer forint. A békemenet végül a„ Le az oktatással! Le a diákokkal! Éljen a párt! ”felkiáltással ért véget, záróakkordként pedig felcsendült a kommunista mozgalmi dal, A Párttal, a Néppel. Ami minket illet, kiváló felvonulás volt, bőrig áztunk, de végig visítottunk a röhögéstől. Köszönjük a figyelmüket és a türelmüket.

 

Fotó: Herczeg Szonja

Az Orbán-kormányt támogató békemenetről szóló cikkünkhöz ide kattintsanak. Ebben a cikkünkben az ünnepi menetrendről írtunk részletesen.