Másfél éve megkapta a több mint 15 milliárd forintos stadiont, most szégyenszemre kiesett az NB I-ből a Haladás

2019. május 11., 20:01

Szerző:

Az NB I 32. fordulójában 1:0-ra kikapott a Haladás a vendéglátójától, Mezőkövesd Zsórytól, ami azt jelenti, hogy már matematikai esélye sincs arra, hogy az élvonalban maradjon. Az 1500 néző előtt tartott mérkőzést a csereként beálló nigériai Amadou Moutari gólja döntötte el a 66. percben, a mezőkövesdiek győzelme pedig azt jelenti, hogy a Haladás búcsúzik az első osztályból. 

Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás
Fotó: Czeglédi Zsolt

A kiesés egyébként csak az egyik probléma a szombathelyi klub életében, május 3-án írtuk meg, hogy bár az Orbán-kormány 298 millió forint támogatást biztosít a Haladásnak, amelynek komoly gondot jelent a stadionja bérlésének finanszírozása, a támogatást elszúrták. Ez egyébként az a stadiont, amelyet 2017. november 8-án úgy adtak át, hogy 8,8 milliárd forint helyett több mint 15 milliárd forintba került. Puskás Tivadar fideszes polgármester bevallása szerint Szombathely ajándékba kapta a jó viselkedéséért az Orbán-kormánytól, ami szánalmasan hangzik, de igaz is lehet, tekintettel arra, hogy az arénát eredetileg 8,8 milliárdosra tervezték, aztán a város inkább a Swietelsky–ZÁÉV-konzorcium 13,1 milliárdos ajánlatát fogadta el, de mivel erre nem volt fedezet, az Orbán-kormány közbelépett, vállalta a pluszköltséget, ahogyan a folyamatos drágulást is, mígnem 15,6 milliárd forint lett a vége.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.