Más házát próbálta meg eladni egy férfi Mosonmagyaróváron

2019. november 4., 09:11

Szerző:

Egy 50 éves férfi a vádirat szerint internetes felületen elkezdett hirdetni egy ingatlant, és az ausztriai tulajdonos képviselőjének adta ki magát. A házat egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen 15 ezer euróért akarta eladni – írja az ügyészség.

A hirdetésre jelentkező sértettel emailben felvette a kapcsolatot, majd magát a tulajdonos ügyvédjének mondva telefonon egyeztetett a sértettel. Ezt követően ismerősével valótlan tartalmú német nyelvű okiratokat küldött a sértettnek, és azokat egy saját maga készített ügyvédi bélyegzővel pecsételte le.

Az ügylet azért hiúsult meg, mert a sértett ellenőrizte a dokumentumokon lévő adatokat, felismerte azok valótlanságát, és megtagadta a pénz kifizetését.

Lakáspiac - Budapest - Eladó lakás a belvárosban Képünk illusztráció
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Győri Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfival szemben. A terhére rótt kilenc bűncselekmény – egy rendbeli minősített csalás és nyolc rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége – miatt 4 és fél év szabadságvesztés szabható ki.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.