Van, ahol már ötezer forint egy kiló magyar eper, és még drágulni fog

2019. április 11., 12:22

Szerző:

Elkezdődött az eperszezon, a pultokon megjelent a magyar termés, bár az import gyümölcsnél jóval drágább – írta a Délmagyarország nyomán a Sokszínű Vidék.

Zsombón és Hódmezővásárhelyen már a múlt héten elkezdték szedni a fólia alatt termesztett gyümölcsöt. A piacokon egyelőre még hitetlenkedve fogadják, hogy nem Görögországból vagy Spanyolországból való a kínált portéka, bár ez most még az árán is látszik. Míg a messziről jött gyümölcs kilójáért ezer, a hazaiért akár háromezer forintot is elkérnek.

A TV2 Tények című műsorában arról tudósítottak, hogy vannak piacok, ahol még ennél is sokkal drágábban, ötezer forintért árulnak egy kiló friss hazai epret. A húsvéti ünnepekre tovább emelkedhet az ára, akár 6 ezer forintba is kerülhet majd egy kilogramm.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.