Marad a rendkívüli kamattámogatási program

2023. március 31-ig biztosan lesz kamattámogatás.

2022. december 28., 14:19

Szerző:

Döntés született az aszály által sújtott mezőgazdasági termelők számára nyújtott Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel emelt szintű, legfeljebb 14 százalékos kamattámogatásának 2023. március 31-ig történő meghosszabbításáról – közölte az Agrárminisztérium.

Az idén tapasztalható, történelmi léptékű aszályhelyzet, az energia- és takarmányárak robbanásszerű emelkedése komoly terheket jelentenek a gazdálkodóknak. Ezért az agrárvállalkozások számára bevezetett, kiemelten kedvező kamatozású, szabad felhasználású folyószámlahitel felvételének lehetőségét 2023 első negyedévében is biztosítja az agrártárca.

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel emelt szintű kamattámogatással segített konstrukcióját állattartók és az igazoltan aszálykárral érintett növénytermesztők vehetik igénybe. A mostani döntéssel a megkötött hitelszerződések hatálybalépési idejét 2023. március 31-ig meghosszabbítják. Az állami kamattámogatás mértéke legfeljebb 14 százalék.

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel normál kamattámogatás mellett ezután az időpont után is igényelhető lesz – olvasható a közleményben.

 

(Kiemelt képünk: Traktorok a 31. Farmer expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari és a 17. Hortico zöldség-gyümölcs és kertészeti szakkiállításon a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán 2022. augusztus 17-én. MTI/Balázs Attila)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.