Magyar diákokat szállító, fékhibás buszt tartóztattak fel az osztrák határnál

Budapestről indult és Londonba tartott az az autóbusz, amelyet súlyos műszaki hiányosságok miatt nem engedtek tovább az osztrák hatóságok – írja az Autószektor.hu az orf.at. híradása nyomán.

2017. április 27., 06:01

A diákokkal teli autóbusz ellenőrzése közben a hatóságok fékhibát észleltek és a jármű kormányművével is gondok voltak, ezért feltartóztatták a buszt Hegyeshalom–Nickelsdorfnál hétfőn – közölte a tartományi közlekedési hatóság vezetője.

A rendőrség az osztrák autópálya-fenntartó (ASFINAG) műszaki szakértőivel ellenőrizte főleg az autóbuszokat és tehergépkocsikat.

Az ellenőrzés során összesen huszonkilenc jármű rendszámát vonták be a helyszínen.

A magyar diákokat szállító autóbusz mellett egy ugyancsak Magyarországról érkező tartálykocsit is említ kirívó példaként az ORF híradása. A veszélyes anyagot szállító jármű tartályán ugyanis repedést találtak az osztrák szakemberek.

(orf.at / Autószektor.hu)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.