Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Mága Zoltán 350 millió forint támogatást kapott idén az Orbán-kormánytól

2019. október 2. 08:21 - szerző: 168 Óra

350 millió forinttal támogatta az állam 2019-ben Mága Zoltán templomi koncertsorozatát. Ez az összeg az egyik legmagasabb egy szereplőnek kiosztott támogatás az Emmi által „az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának” a rendszerében – írja a 24.hu. 

A Fidesszel jó viszonyban lévő Mága Zoltán eddig sem panaszkodhatott. Az elmúlt években is rendesen ellátták állami támogatásokkal, illetve a Budapest Arénát is ingyen kapta meg újévi koncertjéhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Így megy ez az önkormányzati választási kampányidőszakban tartott koncerteken is. Mezőkövesden Tállai András, Egerben Habis László polgármester, Tiszafüreden Ujvári Imre polgármester, Gyulán Görgényi Ernő polgármester kapott mikrofont a muzsikus rendezvényén.

Eközben a kulturális szereplők jó része azért küzd, hogy fenntartsa magát.

Ami az új pénzosztási rendszer további nyerteseit illeti, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Operaház 800-800 millió forintot kapott, a Művészetek Palotája, a Pesti Magyar Színház, a Magyar Cirkusz- és Varieté Nonprofit Kft. egyaránt 533 milliót, a Madách Színház 363 milliót, a Vígszínház pedig még Mága Zoltánnál is kevesebbet, 280 milliót.