Lövöldözni kezdett egy férfi Kőbányán, mert elfoglalták a parkolóhelyét

2019. december 16. 11:34 - szerző: 168 Óra

A rendőrség ügyeletére december 15-én délután bejelentés érkezett, hogy Budapest X. kerületében, a Gyakorló utcában több lövést hallottak. A bejelentést követően a járőrök perceken belül a helyszínre értek és elfogták azt a budapesti férfit, aki gáz- és riasztófegyverével több lövést adott le a levegőbe – írja a police.hu.

A 37 éves I. Károly a lakása előtti parkolóban először üvöltözött, mert sérelmezte, hogy valaki beállt a parkolóhelyére, majd berohant a házba és magához vette gáz- és riasztófegyverét.

A férfi a fegyverrel ezután az utcára rohant és többször a levegőbe lőtt.

Az esetet a társasház egyik lakója is látta. Ő próbálta nyugtatni a férfit, de I. Károly a pisztolyát először a szomszédjára szegezte, majd megragadta a férfit pólójánál fogva és ellökte őt. A 72 éves férfi az esés következtében beütötte a fejét a járdaszegélybe, és nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A járőrök I. Károlyt előállították, az engedéllyel tartott fegyverét lefoglalták. A kőbányai nyomozók I. Károlyt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ellene a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja a büntetőeljárást.