A HÉV és a Volán felé menekülhet a fideszes propagandalap, a Lokál

2019. október 24., 18:02

Szerző:

Jogilag semmi akadálya annak, hogy Karácsony Gergely teljesítse az ígéretét, és kitiltsa a BKV megállókból a Lokált. A 2016-ban kötött szerződés értelmében 180 napos felmondólevéllel lehet megszüntetni a szerződést az ingyenes napilappal. Az viszont elképzelhető, hogy a Lokál nem tűnik el teljesen a budapesti tömegközlekedésből, mert megvan a lehetőség arra, hogy a HÉV-megállókban, a vasúti pályaudvarokon, valamint a Volánbusz autóbusz-pályaudvarain terjesszék a propagandakiadványt, sőt, a HÉV-nél most is elérhető – írja az Index.

A portál szerette volna megtudni a MÁV-tól, hogy a továbbiakban is így marad-e, de nem kaptak választ. A vasúttársasággal jelenleg van érvényes szerződés a terjesztésről, de csak 2019. december 31-ig.

A propaganda szempontjából akár értékes is lehet a pályaudvari terjesztés, mert több agglomerációs város is független, vagy ellenzéki irányítás alá került a HÉV vonalain. Egyelőre azonban azt sem lehet tudni, hogy van-e a lapnak jövője, mert az, hogy az önkormányzati választások előtt nem biztosították be pár szerződéssel, az Index szerint azt mutatja, hogy a Fidesz elengedte a kiadványt.

A Lokált a Habony Árpád-féle Modern Media Group hozta létre azután, hogy a Metropolt kitiltották a BKV megállóiból. A lap jelenleg a kormányközeli KESMA része.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.