Locsolkodás után szúrta hátba haragosát a betonrészeg atyafi Borsodban, de nem ez volt az egyetlen húsvéti erőszak

2019. április 25., 18:55

Szerző:

A nagy számok törvényéből adódóan még mindig csorognak a hírek a húsvéti bűnesetekről.

Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája ma egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint húsvét hétfőn több késszúrással állt bosszút haragosan.

2019. április 22-én a gyanúsított és a sértett egy Borsod megyei településen locsolkodtak, majd a korai délutáni órákban egy közös ismerősüknél, kissé ittas állapotban összetalálkoztak. A gyanúsított ekkor veszekedni kezdett a sértettel, ugyanis őt okolta azért, hogy börtönbüntetésre ítélték. A férfi két alkalommal fejen vágta a sértettet, amikor a hangoskodásra köréjük gyűlt hozzátartozók kitessékelték a házból a gyanúsítottat. A férfi azonban még akkor sem hagyta abba a sértett szidalmazását, hanem a ház előtt azt kiabálta, hogy

„meg fogja szúrni, hogy akkor már legyen értelme annak, hogy miatta fog ülni”.

Fotó: Youtube

Később, amikor a sértett is távozott a házból, elhaladt a gyanúsított otthona előtt, aki őt utolérve többször megütötte és kétszer hátba szúrta. A szúrt seb légmellet és vérmellet okozott a sértettnél, aki ennek következtében életveszélyes állapotba került.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írta a járásbíróság.

Egy kazsoki fiatalember húsvét vasárnap kapával esett neki a szomszédjának, egy budapesti férfi járókelőkre lövöldözött egy kocsiból Tápióbicskén, egy harmadik meg ellopott egy komplett vaddisznót.