Leprásokhoz hasonlította a melegeket az állami pénzből támogatott, keresztény blogoldal szerzője

2018. október 1., 09:03

Szerző:

– Jézus a legkülönfélébb betegségben szenvedők, tisztátalanok, bűnösök közé ment, hogy gyógyítsa őket. Szent Ferenc is magához ölelt egy leprást.(... ). Korunk társadalmának peremén élő melegek is az integrációra vágynak. A párhuzam persze nem tökéletes, de mindenképp érdemes ennek tükrében önvizsgálatot tartani – ezzel, a melegeket beteg emberekhez hasonlító idézettel fejtette ki gondolatait az idei Budapest Pride-ról egy magát „keresztény” portálként tituláló felületen, az S4C.News-on a szerző, Varga Gergő Zoltán.

A blogfelület szeretettel vesz át más portálokról anyagot, a maguk szájízére értelmezve, így, ahogy a Népszava észrevette, „Csehország elesett,(!) mert kormányuk megszavazta a melegházasságot” címmel is megjelent náluk egy írás.

Szintén a Népszava vette észre, hogy bár a véleménynyilvánításhoz mindenkinek természetesen joga van, az S4C.News ehhez 27,2 millió forintos támogatást kapott az üldözött keresztények megsegítésért felelős államtitkárságtól, vagyis a (korábban az EMMI, ma a Miniszterelnökség alá tartozó) ÜKERHÁT-tól, amit néhány napja már államtitkárként vezet Azbej Tristan.

A főszerkesztő, a politológus Vágvölgyi Gergely egyébként nemrég a Hír TV-n értett egyet azzal, hogy az Orbán-kabinet felszámolja az egyetemi genderképzést.

A melegekkel előszeretettel foglalkozó, fent említett szerző egyébként a homoszexualitást, mint a mentális zavarok közül sajnálatos módon törölt betegséget több cikkében is említi.