Lemondott Balog Zoltán, mától Vízkelety Mariann vezeti a polgári erényeket óvó keresztényeket

2019. január 23., 16:50

Szerző:

Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárát választották meg a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület új elnökének, miután Balog Zoltán bejelentette lemondását a keddi közgyűlésen – közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

 A közlemény szerint Vízkelety Mariann, aki alakulása óta tagja a szervezetnek, a közgyűlésen azt mondta, elődjéhez híven, hasonló szellemben és elhivatottsággal szeretné végezni munkáját az egyesületben.

Vízkelety Mariann
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az új elnök tagja a Százak Tanácsának, a Széll Kálmán Alapítványnak és több más nemzeti értékrendű civil szervezetnek – tették hozzá.

Mint írták, Balog Zoltán 2009. augusztus 29-től volt az egyesület elnöke, a későbbiekben tiszteletbeli elnökként tevékenykedik ott.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület 1996-ban alakult a polgári, nemzeti és keresztény közéleti erők összefogása, a polgári értékek, erények megóvása és országos kiterjesztése érdekében. 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.