Lehetetlen helyzetbe került a vihar által elpusztított mátészalkai állatmenhely

2019. június 28., 06:51

Szerző:

Ahogy arról a 168 Óra is beszámolt, július 27-én hatalmas vihar sodort végig Mátészalkán, ahol a helyi menhely 200 kutyája is veszélybe került – erről ír pénteken a károkat elszenvedő Összefogás az Állatokért Alapítvány.

Fotó: Facebook/Összefogás az Állatokért Alapítvány

Mint írják, a hatalmas károk sérülésekkel, áldozattal is jártak. A menhely a fennmaradásért küzd, a károk helyreállítása meghaladja lehetőségeiket.

A mátészalkai Összefogás az Állatokért Alapítvány önkénteseit sokkolták a vihar okozta károk. A hatalmas szél felkapta az egyik 15 méteres kenelsort és átdobta a 2 méteres kerítésen, a szomszéd telekre. A másikat a menhely végébe sodorta. 40 kutya szabadult ki, akiket össze kellett gyűjteni és ideiglenes megoldásként jelenleg 1-2 napra tudtak fogadni más menhelyek.

A víz ellátás szünetel, ennyi állat számára a legnagyobb hőségriadó esetén a víz az életet jelenti. A felsővezetékek elszakadtak, áram nincs a menhelyen.

A menhely az elmúlt fél évben többször jelezte Facebook-oldalán, hogy a bezárás ellen küzd, élelem gondjai vannak, nincs segítsége, már csak sérült állatokat tud fogadni. A segíteni akarókat (részletek itt) biztosítják, hogy a kutyák megfelelően vannak tartva, orvosi ellátásuk megoldott, oltottak, ivartalanítottak.