Légi és parti egységek non-stop munkájával folytatódik a Hableány eltűnt áldozatainak kutatása

2019. június 14., 13:36

Szerző:

A rendőrség a Duna, Budapesttől délre található teljes szakaszán 19 hajóval, valamint parti és légi egységekkel is megerősítve folytatja a kutatást – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vízirendőrei a Készenléti Rendőrség járőreivel együttműködve továbbra is keresik a dunai hajóbaleset három koreai áldozatát. A hatvan fős, kizárólag a kutatással foglalkozó rendőri egység az átvizsgálást a Duna érintett 215 kilométeres szakaszán folyamatosan végzi.  

A keresésben a rendőrök munkáját két speciális keresőkutya is segíti, a légtérből két helikopterrel, valamint két drónnal is folyamatosan ellenőrzik a folyót és annak hullámterületét. A légi, vízi és a szárazföldi egységek együttműködnek egymással.

A Hableány sétahajó május 29-én este ütközött össze a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit híd közelében, és néhány másodperc alatt elsüllyedt. A Hableány fedélzetén 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet csak hét ember élte túl. Három áldozat holtteste még nem került elő.